Yatırımcı İlişkileri

Denetimden Sorumlu Komite

Adı SoyadıGöreviBağımsızlık Durumu
Ahmet EROĞLUBaşkanBağımsız
Hasan SEZERÜyeBağımsız

Denetim Komitesi Çalışma Esasları

1.Amaç

Şirket, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu (“SPKn”), 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu (“TTK”), Sermaye Piyasası Kurulu’nun (“SPK”) Kurumsal Yönetim Tebliği (II-17.1) ve yürürlükteki, kurumsal yönetim tebliğinde düzenlenen kurumsal yönetim ilkeleri uyarınca 07/04/2022 tarihli ve 2022/15 sayılı yönetim kurulu kararıyla Denetim Komitesini (Denetimden Sorumlu Komite) (“Komite”) kurmuştur.

Komitenin amacı şirketin muhasebe sistemi finansal bilgilerinin kamuya açıklanması bağımsız denetimi ve şirketin iç kontrol ve iç denetim sisteminin işleyişinin ve etkinliğinin gözetimidir.

2.Komite’nin Yapısı

Komitenin en az iki üyeden oluşması gerekir ve tüm üyelerin bağımsız yönetim kurulu üyesi niteliğinde olması gerekir.

Komite üyelerinden en az biri denetim/muhasebe ve finans konusunda 5 yıllık tecrübeye sahip olmalıdır.

Bir yönetim kurulu üyesinin birden fazla komitede görev almamasına özen gösterilir.

Komitenin hangi üyelerden oluşacağı yönetim kurulu tarafından belirlenir ve KAP ’ta açıklanır.

3.Komite’nin Görev ve Sorumlulukları

Komite’nin görev ve sorumlulukları şunlardır:

  • Şirketin muhasebe sistemi, finansal bilgilerinin kamuya açıklanması, bağımsız denetimi ve şirketin iç kontrol ve iç denetim sisteminin işleyişinin ve etkinliğinin gözetimi,
  • Bağımsız denetim kuruluşunun seçimi, bağımsız denetim sözleşmelerinin hazırlanarak bağımsız denetim sürecinin başlatılması ve bağımsız denetim kuruluşunun her aşamadaki çalışmalarının gözetimi,
  • Şirketin hizmet alacağı bağımsız denetim kuruluşu ile bu kuruluşlardan alınacak hizmetlerin belirlenmesi ve yönetim kurulunun onayına sunulması,
  • Şirketin muhasebe ve iç kontrol sistemi ile bağımsız denetimiyle ilgili olarak şirkete ulaşan şikâyetlerin incelenmesi, sonuca bağlanması şirket çalışanlarının, şirketin muhasebe ve bağımsız denetim konularındaki bildirimlerinin gizlilik ilkesi çerçevesinde değerlendirilmesi konularında uygulanacak yönetim ve kriterlerin belirlenmesi,
  • Kamuya açıklanacak yıllık ve ara dönem finansal tabloların şirketin izlediği muhasebe ilkeleri ile gerçeğe uygunluğuna ve doğruluğuna ilişkin değerlendirmelerin yapılması, şirketin sorumlu yöneticileri ve bağımsız denetçilerinin de görüşleri alınarak komite değerlendirilmeleriyle birlikte yönetim kuruluna yazılı olarak bildirilmesi.
4.Komite’nin Çalışmaları ve Toplantıları

Komite; en az üç ayda bir olmak üzere yılda en az dört kere toplanır ve toplantı sonuçları tutanağa bağlanarak alınan kararlar yönetim kuruluna sunulur. Komitenin faaliyetleri ve toplantı sonuçları hakkında yıllık faaliyet raporunda açıklama yapılması gerekir. Komitenin hesap dönemi içinde yönetim kuruluna kaç kez yazılı bildirimde bulunduğu da yıllık faaliyet raporunda belirtilir.

Komite, gerekli gördüğü kişiyi toplantılarına davet edebilir ve görüşlerini alabilir.

Komite, faaliyetleriyle ilgili olarak ihtiyaç gördüğü konularda bağımsız uzman görüşlerinden yararlanır. Komitenin ihtiyaç duyduğu danışmanlık hizmetlerinin bedeli şirket tarafından karşılanır. Ancak bu durumda hizmet alınan kişi/kuruluş hakkında bilgi ile bu kişi/kuruluşun şirket ile herhangi bir ilişkisinin olup olmadığı hususundaki bilgiye faaliyet raporunda yer verilir.

5.Komitenin Çalışma Esaslarında Değişiklik

Bu çalışma esaslarındaki değişiklik önerileri komite tarafından yönetim kuruluna sunulur. Hazırlanan öneriler, yönetim kurulunun ilk toplantısında gündeme alınır.

6.Yürürlük

Bu çalışma esasları ve bunlara ilişkin değişiklik ve güncellemeler yönetim kurulu kararı ile yürürlüğe girer.